روابط اجتماعی بیماران کمپ ترک اعتیاد ازگل بعد از ترخیص و راه کارهای آموزشی روانشناسی و روانپزشکی با بیمار در زمان بستری بیمار در کمپ ترک اعتیاد را میخواهیم در این مقاله بررسی کنیم.
ارتباط ما با جسم مان نزدیک یک رابطه است این رابطه می تواند هم سالم و غنی باشد، هم مخرب و توهین آمیز. البته اکثرا چیزی مابین این دو است ما زندگی و رشد می کنیم، بهتر یا بدتر می شویم و درک می کنیم که این فرآیند یک خط صاف و مستقیم نیست.
این رابطه نیست مانند هر رابطه ی دیگری نیاز به ارتباطات و مسئولیت پذیری دارد یعنی؛ توجه به جسممان، برآورده کردن نیازهای آن، مراقبت از آن و در صورت لزوم درخواست کمک کردن مثلا اوایل پاکی و پس از ترخیص از کمپ ترک اعتیاد فکر میکردیم همه افراد دورو برمان باید در خدمت جسم و روح ما باشند در واقع این یک توقع بیجا بود که ما هنوز به درستی آنرا درک نمیکردیم.
روابط اجتماعی بیماران کمپ ترک اعتیاد در جلسات کمپ ترک اعتیاد ازگل
برای اکثر ما این اتفاق به طور عادی و طبیعی پیش نمی آید. در جلسه در کمپ ترک اعتیاد یکی از اعضاء مشارکت می کرد که (لازم بودن من یاد بگیرم تا با جسم خود مانند یک دشمن رفتار نکنم) اکثر ما وقتی به برنامه بهبودی پیوستیم، اطلاعات یا تجربه ای در مورد اینکه چه چیزهایی برایمان خوب است، نداشتیم.
حتی اگر هم اطلاعاتی داشتیم، اما زندگی در حین اعتیاد فعال به این معنی است که مدتی طولانی از جسم خود سو استفاده و غفلت کرده ایم.
رابطه ما با جسم مان همراه با مشکل بوده است و ما وقت زیادی برای رهایی از آن هدر دادیم ، زیرا؛ خود را تحت فشار می گذاشتیم نه تنها با آمیختن چند نوع ماده مخدر مختلف ، اوردوز یا جایگزین کردن آنها با یکدیگر جهت نشئگی بیشتر ، بلکه از راه های دیگر نیز ، مانند ؛غذا نخوردن یا خوردن عجیب و غریب و ناسالم فروختن جسممان یا داشتن رابطه های جنسی پرخطر شرکت یا خود را در معرض خشونت بیش از حد قرار دادن.
چه آموزش هایی برای روابط اجتماعی بیماران کمپ ترک اعتیاد در جلسات گفته میشود؟
بیماری ما طالب لذت آنی و فوری است یعنی ما همیشه با عجله کردن میخواستیم همه چیز را بدست آوریم. اما آموختن این که چگونه از جسم خود مراقبت کنیم و التیام آن به زمان نیاز دارد. ممکن است ما به محض شروع منتظر نتیجه باشیم اما اصولا نتایج به تدریج حاصل می شوند.
کیفیت این رابطه در طول مدت متنوع است. بعضی اوقات برای خود اهمیت قائل می شویم و بعضی اوقات خیر. بعضی مواقع ما ظاهر خود را با اینکه کی و چی هستیم، اشتباه می گیریم و فکر می کنیم اگر ظاهر خود را تغییر دهیم، می توانیم خلا درونی خود را مرمت نماییم ضعف در مراقبت از خویش، می تواند نشانگر آن باشد که در احترام به نفس یا اولویت بندی مشکل داریم.
وقتی که از لحاظ فیزیکی مراقب خود نباشیم به احتمال زیاد از خود در موارد عاطفی و روحانی نیز مراقبت نمی کنیم. از طرفی تغییر خلق و خو می تواند نشانگر مشکلات جسمی باشد. وقتی متوجه می شویم که احساسات یا عکس عمل هایمان تغییر کرده اند، لازم است تا عمیق تر به دلایل آن بپردازیم.
مشکلات و مسائل روابط اجتماعی بیماران کمپ ترک اعتیاد بعد از ترخیص
بعضی مسائل و تغییرات در زندگی باعث می شوند تا رابطه خود با جسممان را تعدیل و باز تنظیم کنیم ، مواردی مانند؛ ترک سیگار باردار یا یائسه شدن یا درمان یک مصدومیت.
مثلا یکی از دوستان در روزهای اول پاکی در کمپ ترک اعتیاد مشارکت میکرد و میگفت که در تجربه قبلی پاکی خود پس از اینکه تصادف کرد یکی از دوستان در حال مصرف خود به عیادت او میرود و پیشنهاد مُسّکن قوی(مرفین) به او میکند و با توجه به اینکه درد شدیدی را تحمل میکرد و چند روزی بود که به جلسه نمیرفت بیماری او فعال شده و متاسفانه دچار لغزش مقطعی شده بود این امر که هر واکنشی در جسممان میتواند با واکنش بیماری اعتیاد روبرو شود دور از ذهن و واقعیت نیست.
تغییرات روابط اجتماعی بیماران کمپ ترک اعتیاد بعد از ترخیص به ظرر بیمار است یا به نفع بیمار
قبول کردن شغلی که بیش از آنچه که ما عادت داریم، از ما بار می کشد یا کار کردن در ساعات متغییر به واقع می توانند به نحوه احساسات ما و همین طور مراقبت از خودمون تاثیر بگذارند. تغییرات عاطفی مانند آغاز کردن یا خاتمه دادن یک رابطه رمانتیک نیز می تواند دید ما و رابطه ما با جسممان را تغییر دهد.
آیا این تغییرات در نهایت به نفع یا ضرر ما هستند، انتخابی است که ما باید انجام دهیم. مراقبت از خود به انواع دیگر آزادی ها مانند؛ انرژی مضاعف آزادی در حرکت، احترام به نفس و انضباط منتهی می شود.
آیا روابط اجتماعی بیماران کمپ ترک اعتیاد بعد از ترخیص مهم است؟
ما به توانایی به اقدام و عمل در دیگر زمینه های زندگی دست می یابیم. اگر در برابر تغییری عظیم در زندگی مقاومت کنیم به احتمال زیاد در برابر تغییرهای کوچک که زمینه ساز آن هستند نیز مقاومت خواهیم کرد. عدم اقدام و عمل در یک زمینه خاص از بهبودی، اغلب نشانگر آن است که دگرگونی بزرگ در راه است شکست اغلب پیش زمینه پیشرفت است.
توصیه ما درمانگران به معتادان و مددجویان عزیز در مسیر بهبودی از روز اول پذیرش در کمپ ترک اعتیاد تا سم زدایی و ادامه آن این است که پشت هر دردی رشدی نهفته است که با مقاومت میتوان به آن دست یافت.
فقط کافیست کمی صبر و تحمل داشته باشیم.