متادون چیست، در طى جنگ دوم جهانى در آلمان ساخته شد و اولین بار براى تسکین درد به کار رفت. درمان با دوز نگهدارنده ماده مخدرمتادون که از بروز علائم ترک تریاک جلوگیرى کرده و تقاضاى آن را کاهش داده و یا از بین مىبرد، براى اولین بار در سالهاى ۱۹۶۰ برای درمان اعتیاد به این ماده متداول شد. در واقع ماده مخدر متادون از خانواده مواد شبه افیونى است و بیشتر در درمان وابستگى به سایر شبهافیونىها نظیر هروئین، کدئین و مورفین کاربرد دارد.
این ماده مخدر یک شبه افیونى (اپیوئید) مصنوعى است، یعنى از مواد شیمیایى در آزمایشگاه به دست مى آید. سایر شبه افیونىها یا طبیعى هستند مانند مرفین و کدئین که فرآوردههاى طبیعى بوته خشخاش هستند و یا شبهافیونیهاى نیمهمصنوعى هستند مانند هروئین، که مرفینى است که به طریقه شیمیایى پردازش شده است.
تاثیرات ماده مخدر متادون چیست؟
این ماده دارای اثرات مورفینی متوسط تا قوی است و کاربرد اصلی آن در میان جامعهٔ پزشکی برای درمان اعتیاد به مواد مخدر دیگر مانند هروئین است.
متادون به عنوان یک مادهٔ جایگزین استفاده میشود تا برای کسانی که به هروئین وابسته هستند، اثرات قوی و تأثیرگذاری داشته باشد. این ماده با عملکرد در مغز، اثرات تحریک کننده دریافت و نتیجهٔ آن تسکین درد ، افزایش انرژی و احساس خوشحالی است که موجب کاهش شوق برای مصرف هروئین و کاهش عود اعتیاد در افراد میشود.
ترک اعتیاد ماده مخدر متادون زیر نظر پزشکان کمپ ترک اعتیاد
با این وجود، متادون نیز میتواند به عنوان یک اعتیاد تحت مراقبت استفاده شود. متناوب متادون برای مدت طولانی باعث میشود فرد بستگی به آن ایجاد کند و قادر به ترک آن نشود. به علاوه، مصرف بیش از حد متادون میتواند عوارض جانبی شدیدی از جمله تهوع، بیقراری، عقبماندگی در تمرکز و مشکلات تنفسی را به همراه داشته باشد.
به علت ماهیت اعتیاد آور متادون، درمان با این ماده باید تحت نظر یک تیم پزشکی متخصص صورت گیرد. استفادهٔ متعادل و مطابق با دستور و نظارت پزشکان کمپ ترک اعتیاد و استفادهٔ بهینه از متادون میتواند به افراد کمک کند تا زندگی تحت کنترل خود را ادامه دهند و از مشکلات مرتبط با مصرف مواد مخدر دیگر دوری کنند.
عوارض ماده مخدر متادون چیست
عوارض استفاده طولانی مدت از قرص یا شربت متادون
استفاده طولانی مدت از ماده مخدر متادون دارای عوارض جبران ناپذیری میباشد از جمله:
- افسردگی
- اختلالات روانی
- ضربان نامنظم قلب
- پوسیدگی دندانها
- عدم اعتماد به نفس
- عدم ثبات شخصیتی
- کند یا متوقف شدن تنفس
- افزایش میل به خودکشی ( در برخی از موارد)